In Darwin, de hoofdstad van het Noordelijk Territorium van Australië, viert men transgender vrouwen door een mega grote muurschildering naar aanleiding van de jaarlijkse Pride die dit jaar voor de 33ste keer doorgaat.

Een paar dagen voor de jaarlijkse Pride ziet men in de stad, een grote muurschildering met daarop de afbeelding van de iconische Sistergirl Shaniquá TiwiSista, een beroemde aboriginal transgender vrouw uit Darwin, Australie. (Sistergirl is wat Australische aboriginals transvrouwen noemen. Transmannen worden broederboys genoemd).

Het prachtige portret van Shaniquá TiwiSista is een manier om alle transvrouwen te vieren, aldus de Darwin Pride organisatie. Na de onthulling van het muurschilderij plaatste Shaniquá zelf een foto met de muurschildering op haar Facebook-pagina (foto rechts). “Ik ben zo trots en voel me heel bevoorrecht om op deze muur te staan. Ik vertegenwoordig mezelf niet, maar alle anderen meiden, mijn mede Tiwi sistergirls jullie allemaal. Dit is een ongelooflijk en een historisch stuk om onze prestaties te vieren met acceptatie en respect door ons zelf te mogen zijn.

Bron: http://holebi.info/phpnews/kortnews.php?action=fullnews&id=17094

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here