De 45e editie van Film Fest Gent belooft een interessante  filmtrip te worden. Van 9 t/m 19 oktober in vijftien locaties in de binnenstad van Gent. De programma van het filmfestival gaat geen onderwerp uit de weg.

De Belgische film ‘Girl’ van Lukas Dhont het paradepaard van zowel de LGBT+ reeks als van het gehele festival. Met vier Cannes-beeldjes op de schoorsteen geeft deze prent het nakijken aan andere Cannes-genoten die ook op dit filmfestival geprogrammeerd staan: ‘Carmen & Lola’, ‘EL Angel’ en ‘The Harvesters’.

De opener van filmfestival portretteert als enige transfilm het verhaal van Lara die, geboren als jongen, droomt van een leven als ballerina..

Transgender film

Girl’ van Lukas Dhont Belgium (2018)

Gender Bending Shorts:

Calamity – Séverine de Streyker & Maxime Feyers – Belgium 2017 (22’)

Fuck You – Anette Sidor – Sweden 2018 (15’)

Juck – Ulrika Bandeira, Julia Gumpert & Olivia Kastebring – Sweden 2018 (14’)

Prisoner of Society – Rati Tsiteladze – Georgia 2018 (15’)

Switch – Marion Renard – Belgium 2018 (18’)

Het volledige programma en de 15 locaties vindt u op https://www.filmfestival.be/nl.

Het deel Ter Platen tussen de Schelde en de imposante voorgevel van Kinepolis Gent wordt ook dit jaar omgedoopt tot officieel festivalplein van Film Fest Gent. Dit bruisende plein is elf dagen lang het kloppende hart van het festival waar van alles te zien en te beleven valt. Je vindt er de festivalkassa, festivalcafé Cafellini (dagelijks open van 13:00 tot 01:00 uur), de sfeervolle cafés De Brouwzaele en De Planck en natuurlijk de befaamde rode loper.

Het volledige programma en locaties vindt u op https://www.filmfestival.be/nl.

Bron: Film Fest Gent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here