Transgender Netwerk Nederland start maandag met een onderzoek naar de veiligheid voor transgenders op straat.

Kun je als transgender veilig over straat of ben je wel eens slachtoffer geworden van geweld? Die vraag staat centraal in het onderzoek

Transgenders kunnen een vragenlijst invullen, waarin ze kunnen aangeven of ze zich in het afgelopen jaar in de openbare ruimte onveilig hebben gevoeld, bijvoorbeeld op straat of in de supermarkt. Ook kunnen de deelnemers zeggen of ze zijn verhuisd of in bepaalde winkels of sportscholen niet meer komen omdat ze zich daar onveilig voelen.

Ook de aard van de onveiligheid komt aan de orde: nare grappen, uitschelden, roddel, bedreiging, seksueel lastigvallen. Verder wordt gevraagd of de deelnemer aangifte heeft gedaan en zo nee, waarom niet.

De vragenlijst is opgesteld om na te gaan hoe wijdverbreid geweld tegen transgenders is. Over antihomogeweld is al veel bekend, maar over geweld tegen transgenders niet, al zijn er in de trans-gemeenschap genoeg verhalen bekend, aldus het netwerk.

De uitkomst van het onderzoek, dat twee maanden loopt, wordt besproken met de politie en het kenniscentrum over discriminatie Art.1.

Bron: nu.nl d.d.03-08-2015

Vorig artikelOlive of Oliver
Volgend artikel15 jaar Les Femmes Uniques After Ever After

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in