De jaarlijkse stickeractie van het Rode Kruis in België is sinds vorige week donderdag opnieuw van start gegaan. Dit jaar spelen bekende Vlamingen de hoofdrol op de stickers, naast stripfiguren Robbedoes en Kwabbernoot en een vrijwilliger van het Rode Kruis. Opvallend en nieuw dit jaar is dat ook Bo Van Spilbeeck een plaatsje krijgt op de stickers.

Bo plaatste een bericht op Instagram om het Rode Kruis en de 13.000 vrijwilligers die stickers verkopen te bedanken om van haar ook een stripfiguur te maken.

Vorig jaar werd de sticker voor de verkoop aangepast omdat een meisje flauwviel voor Fanny Kiekeboe. Het meisje werd uiteindelijk vervangen door een jongen omdat ‘het de aandacht te veel afleidde van de humor’, zei An Luyten van Rode Kruis toen aan Gazet Van Antwerpen. “Wij steunen diversiteit, maar bij onze sticker moet de grap in een oogopslag duidelijk zijn. We legden het eerste ontwerp voor aan een testpubliek, en zij begrepen het niet goed. Maar het was niet de bedoeling om een lesbisch meisje te weren.”

Bron: Gazet van Antwerpen / https://zizo-online.be/article/12955

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here