De jaarlijkse Pride Photo Award is een fotowedstrijd met als thema seksuele diversiteit en genderdiversiteit

De Turkse fotograaf Akin Celiktas is de winnaar van de Pride Photo Award 2016 met een foto van de verboden Istanbul Gay Pride 2016.
De foto toont een jonge vrouw langs de kant van de straat, terwijl oproerpolitie voorbij marcheert. De Instanbul Pride, die zou plaatsvinden op 26 juni 2016, werd om ‘veiligheidsredenen’ verboden.
Een week eerder werd de Trans Pride in Istanboel verboden. Ondanks het verbod kwamen de demonstranten wel opdagen. Ze verspreidden zich in kleine groepjes om zo toch zichtbaar te zijn als alternatief voor de optocht. De politie dreef hen uiteindelijk uiteen met traangas en rubberkogels. Er werden een aantal Transactivisten en Homoactivisten opgepakt. Onduidelijk is of deze mensen nog steeds in hechtenis zitten.

Uit meer dan 3.600 inzendingen van 398 fotografen met 70 verschillende nationaliteiten werd de winnaar fotojounalist Akin Celiktas gekozen.

Bron: https://www.pridephotoaward.org/nl/edition-2016/winnaars-2016/

In de oude kerk van Amsterdam zijn de foto’s tentoongesteld van Turkse journalist Akın Çeliktaş die een aantal transgender mensen toont. De tentoonstelling is samengesteld door Marga Rotteveel, met materiaal van de Franse fotograaf Vincent Gouriou van Mélanie, trans vrouw en haar vriend. Ook uit Frankrijk beelden van fotograaf Bénédicte Desrus met: ‘Samantha Flores, a woman of her own making’.

U kunt de fototentoonstelling bezoeken in de Oude Kerk in Amsterdam van zaterdag 10 september tot en met zondag 16 oktober.
Adres: De Oude Kerk, Oudekerksplein 23, Amsterdam
Open van maandag tot en met zaterdag van 11:00 tot 17.00 uur en op zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

Bron foto: Polarity van Lana Yanovsky en LGBT Pride Bans in Istanbul van Akin Celiktas

Bron: https://www.pridephotoaward.org/nl/edition-2016/winnaars-2016/

Vorig artikelTransgender op het pluche in Taiwan.
Volgend artikelKrijg nou tieten! Hoe nabij is dat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in