Steeds meer transgenders doen mee met parlementsverkiezingen in hun land en winnen een zetel.

De vijfendertigjarige transvrouw Audrey Tang wordt in oktober 2016 minister van Digitaal Beleid in Taiwan. Audrey transformeerde op 24 jarige leeftijd tot vrouw.

De Taiwanese president Tsai Ing-Wen’s hoopt met de aanstelling van Tang op meer digitale transparantie bij de overheid en verdere IT ontwikkeling in Taiwan.

Op twaalf jarige leeftijd verliet Tang met een IQ van 180 de schoolbanken en drie jaar later ontwikkelde ze een zoekmachine voor Mandarin lyrics en startte haar eigen bedrijf. Ze is op dit moment zelfstandig consultant en werkt voor Apple en treedt in oktober toe tot de Taiwanese regering.

De regering van Tsai Ing-Wen’s nam in 2013 het Transgender wetsvoorstel aan waarbij Taiwanese transgenders zich zonder geslachtsoperatie of psychologisch rapport hun identiteit papieren kunnen wijzigingen.
Taiwan is officieel niet onafhankelijk van China.

In de Filipijnen is transgender Geraldine Roman gekozen in het Filipijnse Congres (mei 2016). De eilanden groep heeft een conservatieve Katholieke wetgeving. De liberale Geraldine strijdt voor betere rechten voor holebi’s en transgenders maar ook voor echtscheiding en adoptie. Op de BBC zei ze ‘als Jezus nog leefde, zou hij discriminatie afkeuren’. Geraldine Roman filipijnen foto AFP (2)

Bron BBC:

Picture: AFP

De eerste transgender die een zetel veroverde wereldwijd is transseksueel Georgina Beyer voor de ‘Labour Party’ in Nieuw Zeeland. Zij is een aantal jaren parlementslid geweest van november 1999 t/m september 2007.

Georgina Beyer Nieuw Zeeland
Georgina Beyer Nieuw Zeeland

In Polen was transseksueel Anna Grodzka een aantal jaren parlementslid voor de ‘left-liberal Palikot’s Movement Party’. Om precies te zijn van November 2011 t/m November 2015.Anna Grodzka Polen (2)

 

 

 

In Italië was Vladimir Luxuria lid van de ‘Communist Refoundation Party’ en van het Italiaans Parlement van 2006 t/m 2008. Zij kleedt zich als vrouw maar voelt zich nog mannelijk nog vrouwelijk maar wil aangesproken worden met zij. 225px-Vladimir_Luxuria_-_Roma_Pride_2008

 

 

 

Ellen Murray is kandidaat voor de parlementsverkiezingen in Noord-Ierland. De tweeëntwintigjarige transgender stelt zich verkiesbaar voor de ‘Green Party’. Ellen kwam uit de kast in 2013. Ze zet zich in voor betere homo- en transgenderrechten in haar kiesgebied West Belfast. Ook wil ze een stem zijn voor probleemjongeren en sociaal achtergestelden in de samenleving. Ellen Murray foto gay star news IerlandZe vindt dat de huidige abortuswetgeving nodig moet worden gemoderniseerd. De verkiezingen in Noord Ierland worden gehouden in mei 2016.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here