Daniel Andrews president van de staat Victoria introduceert een nieuwe transgender wet in het parlement vandaag.
De nieuwe wet ‘The Births, Deaths and Marriages Registration Amendment Bill 2016’ bepaalt dat trans mensen en interseksuele mensen hun geboorteakte kunnen wijzigen zonder geslacht aanpassende operatie. Ook de verplichte echtscheiding wordt geschrapt in de nieuwe wetgeving. Transgender kinderen boven de 16 jaar kunnen met toestemming van hun ouders of voogd en een verklaring van een medicus ook hun geboorteakte wijzigen.

Tijdens de verkiezingsstrijd in 2014 beloofde de Australian Labor Party gelijkheid voor iedereen. Met het wetsvoorstel wat een kan rekenen op een meerderheid in het federale parlement lost Andrews zijn belofte in.

Victoria een federale staat in Australië met als hoofdstad Melbourne heeft sinds 2014 de meest progressieve regering van Australië. Daniel Andrews won met de ALP de verkiezingen in 2014 en werd de 48e president van de staat Victoria.

Daniel Andrews
Daniel Andrews

Transgender mensen krijgen in Australië geen vergoeding uit de ziektekostenverzekering voor een geslacht aanpassende operatie.
Voor een aantal transgender mensen is leven in een andere gender expressie voldoende om hun identiteit wens uit te laten komen.
De staat Victoria volgt met de nieuwe wetgeving de trend van transgender zelfbeschikking die reeds in een aantal andere landen is aangenomen.

Vorig artikel15 jaar Tranny Night in club Mystique
Volgend artikelTransgender op het pluche in Taiwan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here