Het thema van de zevende T-day is ‘thuis bij elkaar’. “De T-Day is een plaats waar we ons allen thuis bij elkaar kunnen voelen, onszelf kunnen zijn en elkaar kunnen vinden.”

De T-day vindt plaats in De Studio, aan het Mechelseplein in Antwerpen.

Het programma voorziet in mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, sessies logopedie, workshops rond wetgeving over zaken die transgenders aanbelangen. Er zijn ook workshops voor jongeren en de omgeving van trans*personen.

Er zijn ook informatiestandjes en experts uit verschillende vakgebieden. Je vindt er info over alles gaande van literatuur, gezondheid en veiligheid, tot waar je de dichtstbijzijnde trans*vereniging in jouw buurt kan vinden.

“We voorzien ook weer een stille ruimte waar je je even kan terugtrekken uit de massa, zorgen voor een buddysysteem zodat niemand alleen hoeft te komen naar T-Day, en organiseren op het einde van de dag (om 17.15  uur) een heuse ‘All Bodies Welcome’-modeshow, mét receptie”, luidt de uitnodiging.

Praktisch

T-day is gratis. Koffie, thee, fruitsap en water worden voorzien, alsook een lekkere broodjeslunch. Allergieën kan je doorgeven via het inschrijvingsformulier.

Er is een kleedruimte voorzien voor wie zich bij aankomst nog graag wil omkleden.

Voor wie niet alleen wil komen, is er een buddysysteem. “Heb je geen zin om helemaal alleen naar de T-Day te komen? Wil je je laten vergezellen door één van onze buddies op workshops en infostandjes? Geef dat dan aan op het inschrijvingsformulier.”

Toiletten zijn volledig genderinclusief.

De Studio is volledig rolstoeltoegankelijk met begeleiding. Heb je nood aan een gebarentolk of begeleider? Geef dat dan aan op het inschrijvingsformulier en we nemen contact met je op.

Meer informatie op www.cavaria.be/T-day of op Facebook.

After-T

Çavaria organiseert na T-day vijf keer een After-T, een ontmoetingsmoment in de vijf provincies. Op 17 november in Limburg, op 24 november in Oost-Vlaanderen, op 8 december in West-Vlaanderen, op 15 december in Antwerpen en op 5 januari 2019 in Vlaams-Brabant.

Bron: http://www.beout.be/2018/08/31/t-day-2018-op-zondag-11-november-in-het-teken-van-thuis-bij-elkaar/

 31 augustus 2018 Timothy Junes AntwerpençavariaLimburgOost-VlaanderenT-daytransgenderVlaams-Brabant,West-Vlaanderen

Beeld: çavaria

 

 

 

Vorig artikelWorkplace Pride 2018 Leadership Awards Gala 2 November Amsterdam
Volgend artikelNa je dood uit de kast

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in