Steeds meer transgenders doen mee met parlementsverkiezingen in hun land en winnen een zetel.

De eerste transgender die een zetel veroverde wereldwijd is transseksueel Georgina Beyer voor de ‘Labour Party’ in Nieuw Zeeland. Zij is een aantal jaren parlementslid geweest van november 1999 t/m september 2007.

In Polen was transseksueel Anna Grodzka een aantal jaren parlementslid voor de ‘left-liberal Palikot’s Movement Party’. Om precies te zijn van November 2011 t/m November 2015.

In Italië was Vladimir Luxuria lid van de ‘Communist Refoundation Party’ en van het Italiaans Parlement van 2006 t/m 2008. Zij kleedt zich als vrouw maar voelt zich nog mannelijk nog vrouwelijk maar wil aangesproken worden met zij.

Ellen Murray is kandidaat voor de parlementsverkiezingen in Noord-Ierland. De tweeëntwintigjarige transgender stelt zich verkiesbaar voor de ‘Green Party’. Ellen kwam uit de kast in 2013. Ze zet zich in voor betere homo- en transgenderrechten in haar kiesgebied West Belfast. Ook wil ze een stem zijn voor probleemjongeren en sociaal achtergestelden in de samenleving. Ze vindt dat de huidige abortuswetgeving nodig moet worden gemoderniseerd. De verkiezingen in Noord Ierland worden gehouden in mei 2016.

Bron: picture Gay Star News.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here