Vlaanderen – Louisa & Rosanna, Onze Transgender Liefde is elke donderdag om 22:00 uur te zien op TLC.

Het bijzondere transgenderpaar Louisa en Rosanna is terug op TLC met een eigen 8-delige serie! Na hun huwelijk – eerder te zien in de documentaire ‘Louisa & Rosanna, Onze Transgender Bruiloft’ – proberen ze hun normale leventje weer op te pikken.

De serie zit vol met hilarische momenten, grappige uitspraken en ontroerende scènes: hun droom om terug te keren naar de woonwagen, hun langgekoesterde kinderwens, hun zoektocht naar werk én hun unieke huwelijksreis.

Louisa (29 jaar geleden geboren als Lowieke in een Limburgs woonwagenkamp) plant tijdens hun huwelijksreis een huifkarrit door regenachtig Engeland om te laten zien hoe Gypsy’s vroeger leefden. Rosanna is not amused, maar kan na wat gekibbel toch wel de lol ervan inzien. Kibbelen is sowieso iets wat de twee kenmerkt, maar altijd op een komische manier. Of in de woorden van Louisa: “Juist doordat we kibbelen, groeien we naar elkaar toe. We zijn gewoon de hele dag met elkaar in contact. En na een half uurtje kibbelen, duiken we altijd wel het bed in.”

 

Louisa Janssen werd 29 jaar geleden in een Limburgs woonwagenkamp geboren als de jongen Lowieke, maar had al snel door dat ze zich meer een meisje voelde. In de traditionele cultuur van het kamp kon ze echter niet over haar gevoelens praten. Ze besloot daarom op jonge leeftijd het huis te verlaten en heeft het hele transgenderproces om vrouw te worden doorlopen zonder steun van haar ouders. Gelukkig is na een aantal jaren de familieband weer aangetrokken.

Louisa is gek op showbizz, glitter and glamour en haar kledingkast puilt dan ook uit van de kleurrijke sexy outfits. Zingen is haar hobby en haar grote ambitie is werken bij de televisie. Ze deed daarom ooit mee aan ‘Idols’, en ‘Lust, liefde en laten lopen’. Al sinds 2005 filmt Louisa haar leven dat ze deelt me een grote schare fans op haar eigen YouTube-kanaal.

Louisa & Rosanna, onze transgender bruiloft: Biografie

Rosanna

Rosanna Janssen werd in 1985 geboren in Venlo. In tegenstelling tot Louisa voelde zij zich juist altijd meer een jongetje. Ze zat op een voetbalclub, deed aan skateboarden en crossfietsen en volgde op school de richting techniek. Verder is ze gek op gamen, films kijken en sport.

Rosanna’s familie is alles voor haar. Omdat ze geen contact heeft met haar vader, spelen haar opa en oma een grote rol in haar leven. Ook met haar moeder en broertje Sydney is ze erg close. Niemand in de familie heeft er ooit een punt van gemaakt dat Rosanna zich een jongen voelt. Ook niet toen ze zei dat ze eigenlijk op vrouwen viel. Wel was haar moeder aanvankelijk verbaasd dat ze toch met een jongen thuiskwam. Maar toen ze begreep wie deze Lowieke/Louisa werkelijk was, viel alles op zijn plaats.

Vlaanderen – Louisa & Rosanna, Onze Transgender Liefde is elke donderdag van 4 februari t/m 25 februari 2016 om 22:00 uur te zien op TLC.

Louisa & Rosanna, onze transgender bruiloft

Bekijk de trailer door te klikken op onderstaande link.

Bron: TLC
Bron: Beeld: www.press.discovery.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here