Na stelselmatige pesterijen en bedreigingen vanwege hun geaardheid gaat een transgenderstel uit Heerlen verhuizen. Het stel is maandenlang lastiggevallen door een groep jongeren uit hun buurt. Het koppel heeft nu een andere woning aangeboden gekregen.

“Je sluit een treurige episode van je leven af en je gaat hopelijk een goede in”, zegt Kristiana Moretti tegen 1Limburg. “Je hebt angst dat ze de dingen gaan doen die ze uiten. Drie keer is dat ook gebeurd.”

Een destijds 17-jarige jongen is vorig jaar opgepakt voor het mishandelen van een van hen. Hij kreeg dertig dagen cel en een werkstraf.

‘Makkelijk spotten’

De pesterijen en intimidatie hielden daarmee niet op. “Ze pikken juist dingen eruit waarmee het makkelijk spotten is”, zegt Moretti’s partner Arianne Brink. “Wij zijn vanwege onze geaardheid een makkelijk doelwit. Ze vinden het leuk om daarmee te spelen en ons te pesten.”

Na bemiddeling van burgemeester Emile Roemer heeft de woningcorporatie nu een ander appartement aangeboden aan het stel.

Bron: https://nos.nl/artikel/2295776-transgenderstel-weggepest-wij-zijn-vanwege-onze-geaardheid-een-makkelijk-doelwit.html

 

Vorig artikelRoze Maandag
Volgend artikelDrag-queens gaan liever onzichtbaar over straat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in