“Ga je met ons mee Tess, naar Roze Maandag in Tilburg” vroeg Amor. “wanneer is dat?” vroeg ik belangstellend. “Ergens in juli, het is dan kermis in Tilburg, en op Roze Maandag kunnen we naar buiten!” Het begon meteen te kriebelen: naar buiten, Tess gaat naar buiten! Niet meer verborgen rondhangen  in donkere kroegen, maar buiten lopen in het volle daglicht, zodat iedereen me zou kunnen zien en elk detail zou kunnen waarnemen.  Amor maakte me nog enthousiaster “we krijgen dan heel veel complimenten en de mensen willen dan foto’s van je maken”. “En wie gaan er nog meer mee?” was mijn volgende vraag. “Pauline zal ook wel gaan en misschien Amanda”. Dit waren mijn top vriendinnen en zij hadden ervaring, want zij hadden de Roze Maandag in Tilburg al twee keer bezocht. O wat zou ik het leuk vinden om juist met hen mijn eerste ’buiten ervaring’ te hebben. En als het weer zou mee werken, zou ik lekker sexy gekleed kunnen gaan, dacht ik stiekem.

Tilburg is de stad waar ik geboren ben als jongetje. Ik heb er mijn jeugd doorgebracht, voor het grootste gedeelte in de binnenstad. Ik woonde achter het Pieter Vreedeplein,  vlak bij de Heuvelse kerk. Ik kende daar elk straatje en op elke steen heeft wel één van mijn voetstapjes gestaan,  op weg naar de lagere school, op weg naar de middelbare school, op weg naar de dansles en de Heuvelse kerk. De grote kermis, die altijd in de zomervakantie werd opgezet, had ook als kind al een enorme indruk op me gemaakt. En nu bijna 40 jaar later, zou ik daar op diezelfde kermis terugkeren als Tess, in een andere gedaante, gekleed als vrouw. Deze gedachtes raakten me, maakten me ook emotioneel, maar het voelde ook als een tweede kans, een tweede leven, dat aan mij werd geschonken.

Maandag in Tilburg zou het gaan gebeuren. Amor ging mee, maar ook Amanda besloot op het laatste moment zich bij ons aan te sluiten. En Pauline is standard van de partij. We spraken af, dat Amor de avond van te voren bij mij zou overnachten. Pauline zou ons met haar auto de volgende ochtend  ophalen, om vervolgens samen met ons door te rijden naar  “de schonste stad van’t laand”.  Eenmaal daar aangekomen zouden we in de parkeergarage van het Pieter Vreedeplein Amanda treffen, en een echtpaar, die we kenden vanuit de Tranny Night in club Mystique, zou zich ook bij ons voegen. De parkeergarage was een uitstekende plek om ons ongezien op te tutten en onze nagels te lakken.

Amor en ik stonden al redelijk vroeg op, genoten gezellig van het ontbijt samen, om daarna ons snel te transformeren naar twee prachtige en verleidelijke vrouwen. Het idee was om ‘in vol ornaat’ mijn flat te verlaten en direct af te dalen met de lift tot in de parkeergarage onder mijn flat, alwaar we Pauline zouden treffen. Ons plan lukte en geheel onopgemerkt bereikten we haar auto, stappen in en we scheurden weg, o wat hadden we een lol. Zelfs onderweg kregen we al aandacht van een leuke man!

De spanning steeg en mijn hart ging sneller slaan toen we Tilburg naderden en binnen reden. Zo herkenbaar, maar nu zag ik deze stad door een andere bril. We reden de straat in, waar ik als kind altijd had gewoond, en daarna daalden we af naar level -3 van de parkeergarage. Het was licht bewolkt en rond de 23 graden, mooier kon het niet.

Pauline trok een prachtige jurk aan, Amanda had een mooi groen truitje aan, dat mooi om haar slanke lichaam viel. En ook Amor zag er heel mooi uit in haar rood-paarse jurk en zij viel extra op met haar knal roze pumps.  Toen de karavaan klaar was om te vertrekken, liep ik naar buiten, de parkeergarage uit, het volle daglicht in, sierlijk bewegend op mijn zwarte hoge hakken. En toen kon het grote schouwspel het beginnen, Tess was buiten!

We liepen in de roze stoet vanaf het NS station de stad in, en we kregen direct heel veel aandacht, foto na foto werd er geschoten, we werden benaderd  en behandeld als echte modellen. Langzaam bewoog ik me voort op mijn hakken, en ook Amor was niet super snel op haar knal roze pumps, die door de felle kleur heel veel aandacht trokken.

Mijn hakken had ik een aantal weken geleden al gekocht in een speciaalzaak in Rotterdam, waar Nel mij juist deze hakken had geadviseerd: “op deze hakken kun je door Tilburg lopen” had ze me verzekerd. En inderdaad ze liepen heerlijk. Ik voelde me helemaal Tess en had me lekker ’s zomers en sexy gekleed. Afgelopen zaterdag was ik nog snel naar Den Haag gegaan om te shoppen en had een licht roze ’s zomerse hoed en roze sjaal gevonden. En met een nieuwe roze tas was Tess compleet. Verder had ik een zwart rokje aangeschaft, dat netjes paste bij een roze shirtje wat wijd over mijn schouders viel en dat voelde goed. Zelfs mijn licht gebruinde buik was soms zichtbaar.

De haag van mensen groeide en Tess groeide. Heel zelfverzekerd liep ik met mijn vriendinnen door de Tilburgse binnenstad op weg naar de Heikese kerk. Daar aangekomen, liepen we verder, maar volgden nu onze eigen route. Mijn hakken gingen na twee en een half uur pijn doen, ik kon niet meer verder en na een gezellige en lekkere lunch, werden ze verwisseld voor zwarte platte schoentjes, die ik ooit van Amor had gekregen, omdat ze haar te groot waren. Ik voelde me onttroond, kon niet meer zo vrouwelijk en sierlijk lopen, moest echt wennen, maar ik had geen andere keus. Amor liep wel door op haar knal roze pumps: een echte dame!

Er werden tientallen foto’s gemaakt, we gaven interviews, we gingen met twee vrouwelijke politieagentes op de foto, we gingen met mooi uitgedoste Drag Queens op de foto, en zelfs met hele gezinnen en wat heb ik hiervan genoten. Na het avondeten, konden we ons nog één keer onderdompelen in al die heerlijke aandacht en genieten van al die enthousiaste blikken.

De tijd tikte weg en er kwam een einde aan onze glorieuze triomftocht door de binnenstad van “de schonste stad van’t laand”. De zon scheen nog volop, toen we geheel voldaan afdaalden naar level -3 van de parkeergarage.  Ik kleedde me om en had het gevoel dat ik mijn tweede TOP had bereikt en ik nooit had gedacht, dat die zoveel hoger zou zijn dan mijn eerste!

Auteur: TESS

Vorig artikelNederlandse T-lady zingt ‘Heroes’ van David Bowie in het Duits
Volgend artikelTransgenderstel weggepest: ‘Wij zijn vanwege onze geaardheid een makkelijk doelwit’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here