Fiona de Wilde maakt clips van bekende rocknummers uit haar jeugd. Dat zijn voornamelijk nummers uit de zeventiger jaren. Toch is Fiona niet van mening dat er daarna geen goede muziek is gemaakt. Bands als The Police, Oasis en The Foo Fighters mogen rekenen op haar warme belangstelling. Daarom heeft ze nu ook clips gemaakt van nummers van bovenstaande bands. Hieronder vertelt Fiona zelf waarom ze deze nummers heeft gekozen.

The Foo Fighters – the pretender

“De muzieksmaak van mijn zoon is duidelijk beïnvloed door wat er in zijn jeugd bij ons thuis gedraaid werd (The Beatles, Led Zeppelin, The Kinks, Bowie etc). Er was echter één band waar hij helemaal idolaat van was, en dat was The Foo Fighters. In eerste instantie vond ik dat niks. Wat ik eigenlijk het meest onbegrijpelijk vond, was dat frontman en gitarist Dave Grohl in Nirvana de drummer was geweest. Net alsof Ringo Starr gitarist en zanger wordt bij Queen. Toch ging ik de rauwe energie van The Foo Fighters waarderen en vooral dit nummer (‘the pretender’) vind ik werkelijk fantastisch. Als je het gaat opnemen en naspelen besef je pas hoe goed het in elkaar zit. Een clip waar ik erg trots op ben.”

https://www.youtube.com/watch?v=PCxjWGjR-i8

The Police – Roxanne

“The Police was eigenlijk vanaf het begin een unieke band. De zwoele reggae-beats gemixed met stevige rock, het was nog nooit vertoond en werd terecht razend populair. Het nummer Roxanne is niet alleen in de uitvoering van The Police geweldig, maar in de film Moulin Rouge wordt het gespeeld als een tango. Die versie is werkelijk adembenemend. Ikzelf heb het nummer teruggebracht naar een stevig rocknummer en dat kan ook prima. Het was vooral erg leuk om een koortje op te nemen en later om dat ook te filmen. Ik ben nu eenmaal gek op danspasjes.”

https://www.youtube.com/watch?v=UvwCpBJVYj8

Oasis – Wonderwall

“Oasis was in de jaren negentig voor mijn gevoel de band die de tijdgeest het beste aanvoelde. Ze speelden weer ‘gewone’ rock met heel veel tekstuele en muzikale verwijzingen naar bijvoorbeeld The Beatles. Noel Gallagher schreef heel erg pakkende melodieën en prikkelende teksten. De twee broers hadden voortdurend ruzie maar dat hoor je aan de muziek niet af. Oasis was een solide band met een heel erg lekkere sound. Wonderwall begint eigenlijk met akoestische gitaar maar ik heb in mijn versie gelijk de elektrische gitaren erin gegooid. Zo moet Oasis eigenlijk gewoon klinken naar mijn mening.”

https://www.youtube.com/watch?v=vhG9OtPmpuU

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here