Italië heeft voor het eerst een transgender tot burgemeester. Gianmarco Negri mag Tromello, een gemeente in het noorden van Italië, leiden.

De bevolking koos Gianmarco boven de extreemrechtse partij van Matteo Salvini. Hij had niet op holebi’s en transgenders. Rechten voor holebi’s en transgenders noemde hij eerder een ‘bedreiging voor onze identiteit en natie’. De bevolking keerde zich tegen de extreem rechtse partij en omarmde Negri.

Gianmarco Negri, een 40-jarige advocaat, mag zich vanaf nu burgemeester noemen van Tromello, een gemeente met zo’n 3.700 inwoners. Zondag kreeg hij met zijn linkse lijst 37,5 procent van de stemmen. Negri, een activist voor rechten van transgenders, voerde campagne onder de slogan ‘CambiaMenti per Tromello’, wat zoveel betekent als ‘Veranderingen voor Tromello’.

Sinds 2016 heeft Italië legale partnerschappen voor homo’s en lesbiennes, het homohuwelijk blijft voorbehouden voor hetero’s. Adoptie is enkel in uitzonderlijke gevallen toegestaan voor alleenstaande homo’s of lesbiennes. Kinderen van lesbische ouders die verwekt zijn met IVF worden slechts in uitzonderlijke gevallen geregistreerd als kind van twee ouders van hetzelfde geslacht, hetzelfde geldt voor homo koppels die een kind kregen via draagmoederschap, slechts een handje vol rechtbanken staat dit toe. Op dit moment is er enkel een anti discriminatiewet die beschermt op de werkvloer.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here