Iedere LHBT-er en iedere transgender kan in een situatie terecht komen, waar kennis van vluchten en zelfverdediging belangrijk is. Tijgertje – een LHBTI-sportvereniging, die onderdeel is van het COC – biedt in Amsterdam o.a. lessen zelfverdediging met Krav Maga aan. Krav Maga gaat niet alleen over vecht-technieken, maar ook over het meer alert zijn op je omgeving. De focus van Krav Maga ligt op het voorkomen, de-escaleren, en, als dat niet meer voldoende is, op verdedigen, bevrijden en wegkomen bij onveilige situaties.

Bij Tijgertje

De cursus van Tijgertje bestaat uit vijf lessen. Deze zijn altijd op vrijdagavond in Sportcentrum De Pijp, adres Lizzy Ansinghstraat 88, 1072 RD Amsterdam, en starten op 1 december. Aangezien COC/Tijgertje deze trainingen gesubsidieerd aan kan bieden, betalen LHBT+nieuwkomers € 25,- voor de hele cursus en andere LHBT+ers € 50,- voor de cursus.

Als je hier meer over wilt weten of je aan wilt melden, kan dat op: https://www.cocamsterdam.nl/coc-amsterdam/leer-jezelf-verdedigen-met-krav-maga

Of ergens anders

Wij kunnen ons echter ook voorstellen, dat jij graag aan zo’n weerbaarheidstraining deel wilt nemen, maar dat Amsterdam te ver weg is voor jou om op vijf vrijdagen telkens voor één les naartoe te gaan, of dat je een Krav-Maga-cursus wel graag samen met andere Transgenders wilt volgen, maar niet tussen andere LHBT+ers. Als dat zo is, wil je ons dat d.m.v. een e-mail aan info@vereniging-genderdiversiteit.nl laten weten?

Als wij een aantal e-mails ontvangen, die voldoende interesse aan zo’n training uit een bepaalde regio aangeven, zullen wij in die regio zo’n cursus (trainer, sportschool, omkleedfaciliteiten) organiseren en dan concreet om aanmeldingen vragen. Een e-mail, waarin je aangeeft dat je belangstelling voor zo’n cursus hebt, zullen wij dus nog niet als concrete aanmelding zien. Het kan immers zijn dat je op de concrete data niet kunt of uit andere redenen verhinderd bent.

 

Bron: https://www.vereniging-genderdiversiteit.nl/2018/11/weerbaarheidstraining-voor-transgenders/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here