Een knappe man en een mooi meisje, alle twee smoorverliefd in een van ’s werelds beroemdste steden. Zij knuffelen elkaar in een Venetiaanse gondel. De ene heeft slechts ogen voor de andere. Zij geven er gewoon niet om dat hun idylle de wereld zal doen versteld staan. Hij is graaf Glauco Lasinio de Castelvero, een rijke Italiaanse aristocraat. Zij is Tula, een bekoorlijk Engels model. Niets uitzonderlijks, kun je zeggen. Tenzij dan dat Tula als man werd geboren. Ze probeerde haar geslachtsverandering geheim te houden, maar het nieuws lekte toch uit. Nu wil ze de buitenwereld meedelen hoe verliefd ze als vrouw wel is. Glauco drukt zich slechts gebrekkig in een andere taal dan het Italiaans uit, maar hij maakt het toch wel duidelijk: «Ik heb Tula lief. Ze is niet alleen een mooie vrouw, maar ze bezit een beminnelijk karakter. Ik zou altijd aan haar zijde willen zijn en mijn diepste wens is dat ze in Italie zou kunnen blijven».

Vertrouwen

Tula’s toekomst zag er maar somber uit toen een krant onthulde dat ze van geslacht was veranderd. Ze was er zo door in de war dat ze overwoog zich van kant te maken. Nu, op 27-jarige leeftijd is ze een symbool van levensvreugde en geluk. Ze legt haar goudvloeiend haar achter de oren en klemt haar lange vingers rond de hand van haar minnaar: «Ik heb nooit durven dromen dat ik een normale man zou ontmoeten, die me aanvaardt zoals ik ben. Zelfs indien onze relatie niet met een huwelijk wordt bezegeld, heeft Glauco toch zijn vertrouwen geschonken. Ik mag voortaan hopen op zekere dag een man te vinden aan wie ik me kan binden». Tula ziet er zo vrouwelijk uit dat het volkomen onmogelijk is in haar een man te gissen. Ze maakte na oktober vorig jaar met de 38-jarige Glauco kennis in zijn geboortestad Milaan toen ze daar een contract als rnodel diende na te komen. Glauco exploiteert een public – relations firma en Tula werkte voor een van zijn klanten. Zij met een glimlach: «Ik dacht: hij ziet er lief uit. Maar meer ook niet, want ik heb de gewoonte zaken en plezier niet door elkaar te halen». Na te hebben genipt aan een glas Vodka met sinaasappelsap: «Hij vroeg me met hem uit eten te gaan. Ik voelde dat ik erg op hem gesteld was en ik begon er naar te verlangen dat onze relatie intiemer zou worden. Er waren tussen ons geen geheimen, omdat hij mijn geschiedenis had gelezen in Italiaanse tijdschriften. Hij maakte er alleen bij het begin van de avond even een zinspeling op en daarna werd er nooit nog over gerept. Op het ogenblik dat ik me realiseerde dat ik verliefd op hem begon te worden, wist ik dat hij begrip voor mij zou moeten opbrengen. Daarom bezorgde ik hem het boek dat ik over mijn leven schreef om alle misverstanden meteen uit de weg te ruimen. Het was een soort van test. Ik wist dat het een gok was en dat ik het risico liep dat hij me nooit meer zou opbellen. Maar hij telefoneerde me wel. Het boek remde hem niet. Hij stond nog steeds erg op mijn gezelschap. Ik kon nauwelijks in mijn geluk geloven».

Smoorverliefd

Glauco, rijzig en elegant in zijn dure pak: «Het boek maakte geen enkel verschil uit. Ik hou van Tula als vrouw, de vrouw die ze nu is. Wat vroeger met haar gebeurd is kan me echt niet schelen». Hij nam Tula nog niet mee naar huis om haar voor te stellen aan zijn moeder Gravin Castel- vero, die in een kasteel woont op het platteland in de buurt van Milaan. Maar hij toonde haar wel foto’s van Tula en die vond ze mooi. Tula – synoniem voor «grote boom» in het Zweeds – komt uit een doodgewoon Norfolk- gezin, uit het dorp Brooke in de omgeving van Norwich. «Mijn moeder zegde me dat ik niet hals over kop verliefd mag

Nieuwe wending

Glauco wacht steeds op mij in de luchthaven. Een aristocratische verschijning». Hun eerste omhelzing getuigt van enige aarzeling, maar die gaat gauw voorbij. De ontmoeting met haar verliefde graaf gaf haar leven een nieuwe wending. Ze weet nu voortaan dat ze een echte vrouw is, dat ze als dusdanig wordt behandeld en bemind. «Nooit tevoren ben ik in mijn leven zo gelukkig geweest. Geen geheimen meer te moeten verbergen, een wonderbare man te hebben gevonden: wat kan een meisje nog meer verlangen?» Haar ogen twinkelen. Maar dan komt de vraag: wil ze wel trouwen ? Haar repliek: «Als deze relatie op niets zou uitmonden, zal ik dat aanvaarden als zoveel andere dingen. Natuurlijk tracht ik ernaar in het huwelijk te treden en me te vestigen, zoals men dat zegt. Ik weet dat het in Engeland een onwettige zaak zou zijn moest ik daar in het huwelijk treden. Ik ben daar inderdaad volgens mijn geboorteakte nog steeds van het mannelijke geslacht. Maar niets belet me elders in het bootje te stappen, want zoals zovele andere meisjes droom ik van een huwelijk. Ik zou willen dat het een groot feest wordt met mijn vader die me aan de bruidegom schenkt. Maar ook al wordt het een rustige en discrete plechtigheid, dan zal ik daar niet om rouwen. Ik ben toch bij Glauco. Ik zou ook graag kinderen hebben, maar ik weet dat dit niet mogelijk is. Misschien kan ik wel kinderen adopteren. Ik heb zoveel liefde in mij dat ik zeker weet dat ik een goede moeder kan zijn. Ik hou veel van Glauco. Ik hou zoveel van hem dat ik bijna bang ben met hem over deze kwestie te praten. Het komt bij mij over alsof ik «neen» zou moeten zeggen, maar mijn gevoelens gebieden mij «ja» te roepen, het uit te bazuinen». Het feit dat zij als een jongetje werd geboren moet wel een vergissing geweest zijn. Tula (27) is immers zo knap en zo vrouwelijk dat men zich haar moeilijk kan indenken als een man. In 1958 werd zij in Engeland geboren als Barry Cossey. Van kindsbeen af wou Barry echter niets liever dan als een meisje door het leven te gaan. Tula’s puberteit verliep alles behalve probleemloos. Er ontstonden fikse conflicten met haar vader – mechanicien bij een bus maatschappij – die zijn zoon die meisjesachtige manieren wou afleren en een flinke kerel ven hem wou maken. Toen gingen hij en zijn vrouw inzien dat Barry niet was zoals andere jongens. Zij brachten begrip op voor de problemen van hun kind en gingen Barry stilaan beschouwen als hun dochter.

Operatie

In 1975 onderging Tula een sexe verandering Verscheidene chirurgische ingrepen dienden te worden uitgevoerd om ven Barry een vrouw te maken. Van dan af werd Barry Caroline Cossey. Tula is haar naam als fotomodel. Zij zegt: Mijn familie was een grote hulp voor mij. Mijn vader wou zelfs betalen voor de medische behandelingen. Maar dat wilde ik niet. Ik vond dat het beter was dat ik mijn ouderlijk huis verliet. Zo reisde ik de hele wereld rond, gekleed als meisje, Ondertussen werkte ik als mannequin en striptease meisje om de kosten van mijn operatie te kunnen betalen Af en toe ging ik mijn familie in Engeland opzoeken, maar dat gebeurde alltijd ’s nachts, opdat niemand mij zou zien. Als er iemand aanbelde, dan rende ik naar boven om mij te verstoppen.» Tula hield haar ware identiteit angstvallig geheim voor de buitenwereld. Maar het nieuws lekte uit …

Risico

In 1981 werd mijn dubbele leven onthuld door een krant. (N.v.d.r.: ook in Kwik verscheen toen een bijdrage over haar geval). Ik voelde mij heel diep gekwetst en wilde zelf moord plegen. Nu voel ik mij opgelucht omdat ik niets meer te verbergen heb. Door haar geheim openbaar te maken, nam Tula een enorm risico. Zij was immers een succesvol model. Met haar knappe snoetje, de mooie, lange haren en het slanke figuurtje, bemachtigde zij zelfs een rol in de James Bond – film For Your Eyes Only. Maar wie zou er nog aan denken haar in dienst te nemen na de waarheid te hebben vernomen omtrent haar verleden als man. Dit bleek echter helemaal geen bezwaar te zijn. De werkaanbiedingen voor Tula bleven binnenstromen. Haar carriere heeft dus zeker niet te lijden gehad onder de publieke bekendmaking van haar sexe verandering Knappe Tula voelt zich op en top vrouw, vooral sinds zij verliefd is geworden op haar Italiaanse graaf.

DE BIECHT VAN SEXY TULA
Het Bond -meisje dat een jongen was

De mooiste Hollywoodstarletjes dingen ieder jaar opnieuw naar een rolletje in een James Bond film. Mooie Tula versloeg ze allemaal en sleepte meteen haar eerste grote filmrol in de wacht in «For your Eyes only». Tula verdient nu al enkele jaren haar brood op heel redelijke manier enkel door haar knappe gezichtje en perfekte vormen. De ex- stripteaseuse deed onlangs echter een ophefmakende verklaring toen ze opbiechtte dat ze als jongen op de wereld kwam! De mooi – ogende Tula besloot na jaren frustraties haar ervaringen in een boek neer te pennen. In een onthutsende autobiografie vertelt ze over haar moeilijke strijd om te slagen in de showbusiness en over de vele ontgoochelingen die ze opgelopen heeft met familie en vrienden.

Tula werd geboren als Barry Cossey. Toen ze pas negen was wist ze al dat ze liever een meisje was geweest. Tula : «In het geniep deed ik mijn moeders kleedjes aan of speelde ik met mijn zusters poppen. Voetbal spelen met mijn broer interesseerde me geen moer. Ze noemden me dan ook al vlug «Mietje». Tijdens mijn laatste jaar op school kreeg ik telkens last van duizelingen. Mijn moeder liet me in een ziekenhuis voor geesteszieken onderzoeken. Na een hele reeks proeven kwamen de artsen tot de vaststelling dat er iets niet in orde was met mijn hormonen. Ze dachten dat het echter enkel een gevolg was van het opgroeien en daar werd het dan ook bij gelaten. Nu denk ik dat dit wel degelijk een teken aan de wand was».

Niets aan te doen

0ndertussen vond Tula’s vader dat zijn jongste zoon toch maar een doetje was. Broer Terry moest hem maar eens leren zijn mannetje staan. «In de tuin gaf mijn broer me enkele lessen in de gevechtskunst, doch dat baatte helemaal niet. In mijn binnenste wou ik zo graag een meisje zijn. Soms vulde ik mijn hemd op zodat het leek alsof ik borsten had. Ik liet mijn haar groeien en deed wat mascara op. Wanneer ik dan wat later een job kreeg ia een slagerszaak, was mijn vader erg opgelucht. Hij dacht dat ik nu wel een man zou worden. Lang hield ik het daar echter niet uit. Mijn volgende job was in een boetiekje. Zo kon ik dan wat verwijfde klederen dragen. Wanneer mijn vader daar iets over vroeg zei ik hem gewoon dat dit de mode was.» Omstreeks deze tijd begon Tula – toen nog Barry – uit te gaan in homokroegen. Ze ondervond al vlug dit ze zich helemaal niet aangetrokken voelde tot homofiele mannen, maar wel tot hetero’s.

Eigen leven

Tula besloot naar Londen te verhuizen om een eigen leven te kunnen leiden. Meteen begon ze ook aan haar transformatie. Ze droeg vrouwenkleren en noemde zich Caroline Cossley. Ook nam ze hormonenpillen. Tula: Mijn broer kwam me eens opzoeken. Hij schrok zich half dood, maar gaf wel toe dat ik er als een meisje verdomd knap uitzag. Hij moedigde me aan alles aan onze ouders op te biechten. Mijn vader sloeg tilt, hij zei me deze stommiteiten te laten varen en me als een «man» te gedragen. Nu ik daaraan terugdenk begrijp ik zijn reactie wel, maar in die tijd was dat voor mij de druppel die de emmer deed overlopen. Ik keerde hen meteen de rug toe».

Topless danseres

Tula kreeg een job als ouvreuse in een bioscoop. Een talentjager liet zijn oog op haar vallen en bood haar meteen een plaats als showmeisje. Tula zei hem wel dat ze een jongen was, maar de producer vond haar een knappe meid en dat volstond. «Ieder meisje droomt ervan ooit ontdekt te worden. Tijdens de show droeg ik een piepklein broekje zodat de andere danseressen zelfs niet in de gaten hadden wat er aan de hand was. Ze vonden me weI een erg preutse juf omdat ik ook tijdens het douchen mijn slipje aanhield! ». Tula vond dat de tijd gekomen was om een borstoperatie te laten uitvoeren. De hormonen werkten wel, maar Tula wou een boezem om werkelijk fier op te zijn. Zo’n operatie kost echter geld. Tula had evenwel opnieuw geluk: een vriend die ze in de «Playboy Club» had leren kennen was een Arabische prins. Hij wou haar helpen en gaf haar zonder veel omhaal het nodige geld. «Ik ging de volgende dag nog naar een chirurg. Enkele weken later was de operatie gedaan. Mijn vriendinnen op het werk zagen groen van jaloersheid toen ze mijn boezem zagen. Ik kon ook niet nalaten lage halsuitsnijdingen te dragen, ik was immers zo fier!». Aldus Tula. Ze kreeg onmiddellijk een nieuwe baan nu als toplessdanseres. Het geld dat ze verdiende spaarde ze voor een definitieve geslachtsverandering. Tula: «Op zekere dag belde mijn zuster Pam aan de deur. Ze viel bijna achterover toen ze me zag: mijn borsten waren groter dan de hare. Ze vond dat ik toch eens naar huis moest teruggaan, want dat onze ouders zich iets gans anders voorstelden. Je weet wel zo’n te fel opgemaakte en zeker niet een gewone leuke meid als ik. Ik besloot de stap te wagen en kwam geheel onverwachts opnieuw de huiskamer binnengestapt. Vader en moeder waren het roerend eens: ik was een vrouw. Ze stelden zelfs voor een operatie te betalen, maar dat wou ik zelf bekostigen. Mijn leven was nu echt gelukkig. ik had een fijne job en mijn ouders stonden volledig achter mij.»Tula begon nog harder te werken om snel een operatie te kunnen betalen. Ze solliciteerde als danseres bij de Bluebells en kreeg meteen een contract. Toen ze echter haar identiteitskaart moest voorleggen werd ze geweigerd. Tula was er het hart van in: «Ik voelde me radeloos. Mijn vorige job had ik al opgegeven nu stond ik daar. De directie van de Bluebells voelde wel met me mee en ze raadden me aan mijn kans in Parijs te wagen.

Naar Koeweit en Rome

Wat later leerde ik echter een rijke zakenman uit Koeweit kennen. Ik biechtte hem op dat ik een transsexueel was, maar dat kon hem niet deren. Hij nodigde me uit om mee te gaan naar zijn domein in Koeweit. Ik woonde daar een paar maanden, Hij gaf me juwelen, en ik had ook mijn eigen kamers, maar ik verveelde me steendood. Hoewel hij me met geschenken overlaadde wou hij geen operatie bekostigen. Hij vond dat ik het beste van man en vrouw had. Dat nam ik niet en pakte meteen mijn boeltje. Op weg naar Rome!» Daar werkte ze als stripteaseuse. Haar broekje mocht ze vanzelfsprekend aanhouden. «Op een avond had ik echter een klein ongelukje. Mijn broekje scheurde en ik kon me nog net uit de voeten maken vooraleer iedereen in lachen zou uitbarsten. Ik was echter op sterven na dood van de schrik. Ik was ook verliefd geworden op Claudio en die wist niets. Ik vond het zo vreselijk hem voor te liegen. Dat kon niet blijven duren. Dus van zodra ik eindelijk het geld bijeen had keerde ik naar huis terug om me te laten opereren. Ik was 21 en doodsbang dat er iets zou verkeerd lopen.

Succes

Gelukkig was de operatie een succes. Tula voelde en was nu ook een echte vrouw. Haar relatie met Claudio bleef helaas niet duren. Ze keerde opnieuw naar Londen terug, waar ze een carriere opbouwde als fotomodel. De grote doorbraak kwam echter met «For your eyes only». Tula – haar nieuwe naam betekent «boom» in het Zweeds – liet zich nog eenmaal opereren aan de Adamsappel. Haar beste beroepservaring blijft tot nog toe de Bondfilm. Ik ben een vrouw, dat geeft iedereen toe, behalve de wet. Ook vind ik het natuurlijk erg triestig dat ik nooit kinderen kan krijgen. Maar ja, ik mag niet klagen. Ik ben gelukkig. Wat kan men nog meer verlangen?»

Bron : niet bekend
Beschikbaar gesteld door Yvon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here