donderdag, 28 juli, 2016 – 18:27
Çavaria is diep bedroefd te vernemen dat Deborah Lambillotte is overleden.

Deborah was een holebi-, transgender en intersekse activiste met een lange staat van dienst. Ze maakte lange tijd deel uit van de Raad van Bestuur van çavaria en werkte destijds voor Casa Rosa. Ze was actief in verschillende verenigingen en zette zich in voor allerhande thema’s.

Men kent haar van het Gentse stadhuis tot in de Brusselse Wetstraat en ver daarbuiten.
Ook internationaal genoot Deborah veel aanzien. Ze was actief in de Italiaanse organisaties Arcigay, Arcilesbica en ArciTrans. Ze was ook covoorzitter en bestuurslid bij de Europese holebi- en transgenderkoepel ILGA-Europe en vertegenwoordigde die organisatie in de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties (ECOSOC).

Çavaria wil Deborah bedanken voor haar niet aflatende inzet voor de rechten van holebi’s, transgenders en intersekse personen, en voor haar jarenlange engagement in de Belgische, Europese en internationale LGBTI-beweging. Haar invloed zal nog jaren voelbaar zijn in ons werk en ze zal hard gemist worden.

We wensen haar familie, vrienden en iedereen die haar gekend heeft veel sterkte toe. deborah_lambillotte2

Rouwregister voor Deborah Lambillotte
vrijdag, 29 juli, 2016 – 14:14

Casa Rosa, çavaria en ILGA-Europe hebben een rouwregister geopend voor LGBTI-activiste Deborah Lambillotte. Je kan het rouwregister tijdens de kantooruren komen tekenen in het salon van Casa Rosa in Gent.

Wie moeilijk tijdens de kantooruren in Gent raakt kan het online rouwregister tekenen. https://www.remembr.com/en/deborah.lambillotte

Dit is in het Engels om Deborahs internationale vrienden de kans te geven afscheid te nemen. Je kan er je foto’s, filmpjes en geschreven herinneringen aan Deborah achterlaten. We zorgen dat alles bij haar naasten terechtkomt.

Bron: Çavaria https://www.cavaria.be/
Bron foto: Çavaria

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here