De meeste landen beperken vrijheid van transgenders

ILGA World, de internationale koepel van holebi- en transgenderorganisaties, heeft een tweede ‘Trans Legal Mapping Report’ gepubliceerd. Overal ter wereld worden de vrijheden van transgenders op vlak van genderidentiteit beperkt.

Het ‘Trans Legal Mapping Report’ van ILGA World somt de wettelijke beperkingen voor transgenders en genderdiverse mensen op. Het gaat om wetten die wijziging van geslachtsregistratie en/of naam regelen of net onmogelijk maken.

Zhan Chiam, een van de auteurs van het rapport, stelt vast dat er overal ter wereld restricties zijn voor transgenders en genderdiverse mensen. Maar Chiam zag ook positieve evoluties. “Mexico, Botswana, Duitsland en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens hebben het leven van transgenders en genderdiverse mensen vergemakkelijkt.”

Auteurs Zhan Chiam, Sandra Duggy en Matilda González Gil maken een opsomming van de wettelijke situatie in verscheidene landen. Ze hebben ook gesproken met activisten. “Wetten alleen geven niet altijd het totaalplaatje. Zo krijg je nuances te horen.”

Klik op her rapport uit 2017  https://ilga.org/downloads/ILGA_Trans_Legal_Mapping_Report_2017_ENG.pdf

Bron: https://zizo-online.be/article/12580

Auteur:  Timothy Junes

Vorig artikelZorg aanbieder Compass gaat Trangenderzorg aanbieden
Volgend artikelDerde officiële genderidentiteit in Duitsland eind 2018 beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in