Love me gender op NPO3

In de nieuwe EO-realityserie ‘Love me Gender’ volgen we vijf transgenders bij hun zoektocht naar liefde. Er zijn veel obstakels die ze daarvoor moeten overwinnen. Van eerlijk durven zeggen dat ze transgender zijn tot de vraag ‘Ben ik (nu) mannelijk of vrouwelijk genoeg?’. Een spannende zoektocht waarin ze vaak vooral zichzelf tegenkomen en geconfronteerd worden met de vooroordelen van de maatschappij. Zijn ze klaar voor de liefde en is de liefde klaar voor hen?

In zes afleveringen volgen we Jennifer (31), BeyonG (30), Lisa (22), Jason (25) en René (26). Alle vijf zijn ze op zoek naar liefde: een echte relatie met iemand, maar ook de acceptatie van mensen dichtbij. Lisa: “Elk mens verdient liefde. Ik hoef niet per se gelijk een relatie, ik zoek gewoon liefde. Net als iedereen.” De kandidaten vinden herkenning en steun in elkaars verhalen. Want met struggles, afwijzing en vooroordelen hebben ze allemaal dagelijks te maken. Jennifer: “Tot mijn 16e heb ik het echt heel zwaar gehad. Maar nu ben ik hier, en ik voel me precies goed. Al vind ik dat daten wel een beetje ongemakkelijk.”

Love me gender
Voor elk van deze vijf transgenders geldt dat ze een grote worsteling hebben doorgemaakt, met vaak veel veroordeling, uitsluiting en afwijzing. Soms zelfs van mensen die ze het meest liefhebben. Eindredacteur Herman Wegter: “Ik ben heel blij dat we dit programma als EO maken. Veel mensen hebben direct een mening over transgenders. Met dit programma willen we geen mening hebben, maar gewoon naast ze gaan zitten en met ze meeleven. We hopen dat de kijker daardoor een beetje kan voelen hoe het is om als transgender op zoek naar liefde te zijn.”

Love me Gender is te zien op Nederlandse TV: vanaf 13 september elke dinsdag om 20.30 uur, NPO 3

Bron: https://www.eo.nl/home/over-de-eo/pers/item/artikel/vijf-transgenders-op-zoek-naar-liefde/

Contactpersoon Pers
Thimo den Hartog
M. 06 53 69 01 85
E. thimo.den.hartog@eo.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here