Scholen en universiteiten mogen de richtlijn van de regering Obama die transgenders toelaat te kiezen naar welk toilet ze gaan, negeren. Dat heeft het kabinet van de Amerikaanse president Donald Trump woensdag laten weten.

De richtlijn werd in mei gezamenlijk door de minsteries van Justitie en Onderwijs uitgevaardigd. Ze stelt onder meer dat publieke scholen en universiteiten studenten moeten toelaten om toiletten en kleedkamers te gebruiken ‘in overeenstemming met hun genderidentiteit’, anders riskeren ze de federale antidiscriminatiewetten te overtreden. De richtlijn werd door verschillende conservatieve staten aangevochten.

Woensdag hebben de ministeries van Justitie en Onderwijs het Amerikaanse Hooggerechtshof op de hoogte gebracht van het feit dat ze scholen hebben ingelicht om de richtlijn van vorig jaar te negeren. Dat bericht de Washington Post. In een brief aan de publieke scholen leggen de ministeries uit dat de richtlijn verwarring veroorzaakte en juridische uitdagingen inhield.

Er komen geen concrete maatregelen of een nieuwe richtlijn, maar de brief stelt wel dat ‘scholen moeten verzekeren dat alle studenten, inclusief LGBT-studenten (lesbian, gay, bisexual, transgender, red.), in een veilige omgeving kunnen leren en gedijen’.

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20170223_02746710

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here