NIJMEGEN – De Transgendergroep Nijmegen organiseert op zaterdag 14 oktober de Buiten de Binary Dag in het Roze Huis en café Marcus Antonius. De dag is een festival met lezingen, workshops, panels en discussies over niet reguliere vormen van geslacht, gender, relaties en seksualiteit. Na drie succesvolle edities wordt het festival dit jaar nog groter, met een bekende transgender schrijfster uit Canada Sophie Labelle, diverse gerenommeerde sprekers en livemuziek.

Duidelijkheid is vaak best wel lekker. Om te weten of je in de trein of de bus moet stappen bijvoorbeeld, naar Nijmegen of Arnhem. Maar mensen zijn zelden zo duidelijk, en als we mensen in duidelijke hokjes proberen te duwen gaat er veel verloren. Tussen man en vrouw, tussen hetero en homo, tussen seksueel en aseksueel, tussen alle hokjes zit ook nog wat, de ruimte van… nou ja, van al het andere.

Om die ruimte te verkennen zijn er op Buiten de Binary meer dan 15 activiteiten, variërend van lezingen door academici tot doe-het-zelfworkshops. De onderwerpen lopen uiteen van kinderen opvoeden tot de gender van je hersenen en tot seks, drugs en rock en roll. Zoals op de website staat: “Kom langs en ontdek de veelzijdigheid en veranderlijkheid van seksualiteit, gender, verlangen, fantasie, uiterlijk, innerlijk, lichaam, identiteit en de rest. En breng je eigen veelzijdigheid mee natuurlijk!”

Het festival vindt plaats in het Roze Huis, St. Antoniusplaats 1 en  in Marcus Antonius, St. Antoniusplaats 15 te Nijmegen van 10.30 uur in de ochtend tot diep in de avond. Er is aanbod in het Nederlands en Engels en alle items zijn gratis toegankelijk. Meer informatie op www.transgendernijmegen.nl

Noot voor de redactie

Email: info@transgendernijmegen.nl

Website: www.transgendernijmegen.nl/buiten-de-binary-2017/

Vorig artikelUni-form: internationale app en website om holebi- en transfobie te melden
Volgend artikelStad Gent zet in op genderneutraliteit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in