Tijdens de Wereldjongerendagen in Krakau schoffeerde de kerkvorst transgender mensen. Tegen de bisschoppen in Polen deed hij dubieuze uitspraken over transgender mensen. Hij vindt het triest dat kinderen op school leren dat geslacht een keuze is.

Hij legt de schuld bij de schrijvers en uitgevers van schoolboeken en bij de subsidie instanties in een aantal niet genoemde invloedrijke landen.
In 2015 vergelijkt hij transgender mensen met nucleaire wapens omdat ze hun lichaam manipuleren en daarmee schade toebrengen aan het beeld van wat een man of vrouw moet zijn.

Jane Fae een katholieke Vaticaan expert en transgender nuanceert de uitspraken Paus Franciscus over het onderwerp geslachtskeuze. Franciscus refereert niet naar transgender mensen maar bedoelt waarschijnlijk de gender rolverdeling. Het Vaticaan heeft geen officieel standpunt over transgender onderwerpen. We moeten wachten totdat de katholieke kerk een officieel standpunt inneemt. Tot die tijd zal elke uitspraak van de paus heftige reacties oproepen bij zowel vrijdenkende als bij conservatieve mensen.

Bron: Gay Star News.
Bron foto: facebook Paus Francis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here